Sfincter urinar artificial Rigicon ContiClassic®

Sfincterul urinar artificial ContiClassic® este utilizat pentru a trata incontinența urinară din cauza deficienței intrinsece a sfincterului în cazuri precum incontinența după intervenția chirurgicală la prostată.

Sfincterul urinar artificial ContiClassic® combină simplitatea și succesul designului sfincterului urinar artificial convențional cu noi caracteristici inovatoare pentru a oferi rezultate mai bune de continere și durabilitate.

Prin actionarea pompei, manseta ce inconjoara uretra se dezumfla si ajunge in pozitia deschisa, permitand astfel urinei sa curga. Implantul ContiClasic®   are un sistem automat de inchidere a mansetei astfel; respectiv din momentul in care se actioneaza pompa pentru a deschide manseta si a incepe urinarea, sistemul incepe deja sa umfle la loc maseta ca urmare in aproximativ 90 de secunde manseta se inchide si uretra este compresata nepermițând trecerea urinei. 

Sfincterul ContiClassic® vă permite să vă controlați vezica urinară cu o pompă acționată manual pentru a comprima și elibera o manșetă în jurul uretrei. Implantul ContiClassic® este format din:

1. O manșetă gonflabilă plasată în jurul uretrei

2. Un rezervor pentru a stoca lichid și a menține presiunea în sistem și plasat în burtă

3. O supapă sau o pompă pentru controlul manșetei și plasată în scrot

Scopul AUS este de a reduce scurgerea de urină în timpul activităților precum strănutul, tusea, alergarea sau ridicarea greutăților.


Pentru mai multe informatii puteti vizita website-ul dedicat pacientilor la adresa incontinenta.genodynamic.ro